Despre mine

943697_514155778649125_1600120796_nSunt dr. Cristina Maria Hanganu medic specialist de Medicina de Familie, cu competenta in Acupunctura, Homeopatie și Ecografie generală.
Am ales sa studiez Medicina pentru a deslusi misterul ce se ascunde in fiecare dintre noi. Vedeam medicul ca pe un erudit insotit de un har aparte, fiind capabil sa gaseasca problema fiecaruia inainte de a se transforma in boala. Medicina avea in ea pe langa doza de rigoare siintifica si ceva magic.
Am crezut intial ca misterul alcaturii noastre perfecte este de gasit la nivel celular, de aceea am inceput un rezidentiat in Hematologie. Dupa patru ani am hotarat ca nu este suficient si am reluat cu un rezidentiat in Diabet si Boli de Nutritie pe care l-am parasit pentru Medicina de Familie in care am obtinut specializarea.
Progresele medicale sunt uimitoare si cercetarile in domeniu se afla la un nivel la care nici nu visam, dar, cu toate acestea, sunt situatii, aparent simple, in care drumul batut al medicinii nu te duce la vindecare si doar ameliorarea simptomelor te costa foarte mult- solutiile terapeutice oferite avand o multime de efecte adverse cu prea putine beneficii.
Incepem sa intelegem din ce in ce mai mult, totusi, inca este greu de spus ce ne face unici, cum de suntem atat de perfect alcatuiti cum toate functiile de la cele intracelulare pana la sistemele complexe neurologice sau hormonale sunt atat de subtil reglate, cum toate procesele bioumorale sunt atat de frumos integrate intr-un intreg.
Studiind Medicina Traditionala Chineza (veche de 3000-5000 de ani) cu sistemul lor de tratament: Dietoterapie, Acupunctura, si Homeopatia (de 200 ani), profitand de intelepiciunea milenara ca medicilor chinezi si de intuitia remarcabila a lui Hahnemann (parintele Homeopatiei) incep sa ma apropii de imaginea pe care o aveam la inceputurile studiului despre medic- rigoare stiintifica si har.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s