Cupping

4b6fa3a68b06c34197cc7505155620b3 Cupping-ul sau terapia cu ventuze este una din cele mai placute metode terapeutice ale MTC.
La inceputurile metodei se foloseau coarne de animale pe post de ventuze, astazi situatia s-a rafinat si avem o varietate larga de ventuze, de sticla, de bambus, din material plastice.
Cum actioneaza? Prin aplicarea ventuzei si suctiunea pielii se deschid porii, stimuland circulatia sangelui, reechilibrarea curgereii Qi-ului, eliberarea obstructiilor si deschiderea caii prin care toxinele vor fi eliminate.
In functie de ce patologie se trateaza ventuzele vor fi lasate sa actioneaze intre 5 si 15 minute. Pot fi folosite mai multe ventuze odata. Se pot asocia uleiuri, substante diverse cu efect terapeutic.
Terapia este indicata cu precadere in patologia respiratorie (bronsite, astm, congestie pulmonara), artrite, reducerea edemului, pentru diferite tipuri de durere. Terapia simpla sau masajul cu ventuze- este un instrument redutabil in combaterea celulitei.

Se pot folosi: ventuzele clasice in care vacuumul se obtine prin arderea aerului din ventuzaa060fed9ef111e5e7f6d0f42d9dfacab

sau ventuzele mai noi in care vacuumul se obtine prin succtiunea aerului cu o pompa.

9c11efecfd0e7618e41eb5a07a4206faDupa terapie raman semne cutanate care se vor vindeca in cateva zile. Sportivii olimpici chinezi se trateaza cu aceaste terapie pentru reducerea oboselii musculare, imbunatatirea circulatiei si cresterea performantei.

13df9cc40945c86088c1df70a4d15d84

 

 

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s